Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Animals

 

 Uuu.. Ha most felsorolnám, hogy milyen állatokat szeretek, lehet, hogy éhanhalnánk, mer nem hagynám, hogy

 félbeszakítsatok, és olyan sokáig tart :'D A lényeg, hogy imádom őket a halaktól az orángutánon át a bálnákig! :D Na jó, a halakkal most van egy kis viszály köztünk, mert az apukám tavánál mindig megtámadnak a 20 centis halak :' D De ez most nem lényeg. Amikor ráérek, hozok majd cuki képeket különféle állatokról :D

 

 

 

Cikkek

Lamantinok (Szirének)

2012.06.28

 A képeket a telljes bejegyzésre kattintva láthatod :)

A karibi manátusz, karibi manáti vagy lamantin (Trichechus manatus) az emlősök (Mammalia) osztályának a tengeritehenek (Sirenia) rendjéhez, ezen belül a manátuszfélék (Trichechidae) családjához tartozó faj.

Az állat hossza 2,5 – 4,5 méter, testtömege 200 – 600 kilogramm, átlagosan 150 – 350 kilogramm. Masszív teste némiképpen a bálnákéra emlékeztet. Szőrzete néhány sertére és tapintó-szőrre korlátozódik. Szívós, szürkésbarna bőre a járulékos rétegekkel együtt 5 centiméter vastag. Kicsi fején serteszerű szakállszőrök nőnek a felső ajaknál. Szemei kicsik. Külső füle hiányzik, ennek ellenére igen jó a hallása. A pofáján mélyen bevágott a felső ajak, melynek mindkét fele önállóan mozgatható. A mellső végtagok úszókká alakultak. A fiatal állatok úszóikat csak úszásra használják, a kifejlett állatok kormányzásra is az ár elleni úszásnál. Az úszók könyökszerűen befelé hajlíthatók, segítségükkel sekély vízben az úszók hegyén „futni” tudnak az állatok. A kifejlett állatok farkukat úszásra és egyensúlyozásra is használják.

 Bővebben>>

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Animals | Hozzászólások: 0

Panda maci ^^

2012.06.27

 A képeket majd a telljes bejegyzésre kattintva találjátok :)

Az óriáspanda , eredeti rendszertani nevén Ursus melanoleuca (fekete-fehér medve), vagy bambuszmedve a medvefélék (Ursidae) családjába tartozó emlős. Elterjedése csak maradványfoltokra korlátozódik Közép- és Dél-Kínában. Az óriáspanda táplálékának 98%-a bambusz, bár méz, tojás, hal, jamszgyökér és egyéb is szerepel az étlapján. Könnyedén felismerhető a szemét, fülét és kerek testét körülvevő nagy fekete foltjairól. Az óriáspanda veszélyeztetett állat, mintegy 1600-3000 egyed él szabadon Kínában. A WWF jeleként és gyakran általában az állatvédelem jelképeként világszerte ismertté vált.

Feje más medvéknél nagyobbnak tűnik, ez elsősorban jól fejlett rágóizmainak, és az azok tapadásához szükséges megnövekedett felületnek köszönhető, amitől a koponya magas és oldalnézetből kerek lett. Ahogy a legtöbb medvének, az óriáspandának is 42 foga van. Hátsó kisőrlőfogai és nagyőrlőfogai sokkal nagyobbak és szélesebbek, mint a család többi fajának fogai, sőt a ragadozók rendjében ezek a legnagyobb őrlőfogak, mutatva a növényevéshez való alkalmazkodást. A faj további sajátossága a „hatodik ujj”, a mellső mancs ujjszerűen meghosszabbodott radiális kéztőcsontja, ami a hüvelykujj szerepét tölti be a táplálkozás során. Naponta igen hosszú ideig (10-12 órán keresztül) képes egy helyben üldögélni, életvitele igen lassú a rokonságához hasonlítva. Hangja báránybégetéshez hasonló.

 Bővebben>>

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Animals | Hozzászólások: 0